Nieuwburen 24
8531 EH Lemmer
Graaf Florislaan 51c
8312 AW Creil

Reuma & Diabetes patiënten

Step for Step is gespecialiseerd in de behandeling van voetklachten van diabetes- en reumapatiënten. De specifieke klachten die gepaard gaan met deze ziektes hebben speciale medische aandacht nodig, die je bij Step for Step zult vinden. In veel gevallen biedt een enkele pedicure al verlichting van de pijn.

Reuma en je voeten

Door ontstekingen in je gewrichten als gevolg van reuma, kunnen er pijnlijke knobbels ontstaan die bovendien je tenen scheef laten groeien. Een bezoek aan een pedicure met reuma als specialisatie is in dit geval aan te raden.

Step for Step heeft de medische kennis en kunde om de klachten van een reumatische voet, zoals overmatige druk, te verlichten. Door middel van speciale technieken, zoals orthesiologie, de vilttechniek en de nagelbeugeltechniek, wordt de druk op pijnlijke plekken direct verlicht en wordt de stand van de tenen en nagels gecorrigeerd.

Diabetes en je voeten

Diabetespatiënten moeten extra goed zorgen voor hun voeten. Door de verminderde doorbloeding ontstaan er vaak complicaties aan de voeten, zoals wonden maar ook schimmelnagels. Een ‘diabetische voet’ kun je maar beter snel laten behandelen, want dit soort problemen gaan niet vanzelf over.

Step for Step is gespecialiseerd in de behandeling van de diabetische voet. Hiervoor is een speciale opleiding genoten en daarom is het belangrijk om een pedicure te kiezen die in staat is om professionele hulp en verzorging te bieden. Deze behandeling wordt in veel gevallen vergoed door je zorgverzekering.

Technieken

Orthesiologie
Met orthesiologie worden bepaalde drukplekken rondom je tenen ontlast, zodat de pijn vermindert en je tenen weer goed gaan staan. Met een siliconenorthese ga je weer pijnloos op pad.

Vilttechniek
Als je last hebt van druk op een bepaalde plek op je voet door een likdoorn, wrat of ingroeiende teennagel, dan biedt de vilttechniek meteen verlichting door een andere drukverdeling.

Nagelbeugeltechniek
Om een ingroeiende nagel te voorkomen of te repareren biedt een op maat gemaakte metalen of kunststof beugel uitkomst. Ook deze beugel biedt direct verlichting van je pijn.

Medical taping

Naast de medische specialisaties voor reumatische of diabetische voetklachten heeft Step for Step zich ook verdiept in bijzondere behandelmethodes, zoals medical taping en voetreflexologie.

Medical taping

Medical taping is een revolutionaire behandelmethode van Aziatische origine, die ook verbluffende resultaten levert bij klachten aan de tenen. Door de juiste plaatsing van een speciale elastische tape verbetert de gewrichtsfunctie en wordt druk en pijn verminderd. De tape stimuleert een andere spieractiviteit, waardoor de bloed- en lymfecirculatie positief beïnvloed wordt.

Het toepassen van medical taping is bijzonder effectief gebleken bij de behandeling van hallux valgus en een hamerteen. Step for Step biedt deze behandeling dan ook graag aan en werkt hierbij met Cure Tape.

Voetreflexologie

In de Chinese leer van de reflexologie wordt ervan uit gegaan dat alle organen in verbinding staan met zones die terug te vinden zijn onder de voeten. Je voeten fungeren als de kaart van je lichaam. De massage van bepaalde zones stimuleert de energie die door je lichaam stroomt door het opheffen van energieblokkades.

Bij Step for Step wordt voetreflexologie toegepast als uitbreiding op een voetmassage. De behandeling begint met een ontspannende voetmassage met etherische oliën. Met de speciale duimdruktechniek worden bepaalde reflexzones gestimuleerd.